Malte Ebert

Malte Ebert (født 26. juni 1994) er en dansk sanger/sangskriver og radiovært. Han er bedst kendt under kunstnernavnet Gulddreng, som han brugte fra 2016 til 2018.

Hvor kommer Malte Ebert fra?

Ebert blev født i Vejle, Danmark. Han begyndte at spille musik i en tidlig alder og lærte sig selv at spille guitar og klaver. I 2014 dannede han det elektroniske popband We Don’t Know med Frederik Meyer. De udgav EP’en “Nothing But Sound” i 2014.

I 2016 underskrev Ebert en pladekontrakt med Universal Music. Han lancerede sit Gulddreng-projekt, som var en parodi på den danske popscene. Gulddrengs musik var karakteriseret ved sine catchy melodier, simple tekster og overdrevne selvtillid.

I løbet af et år havde Gulddreng syv nummer-et-hits i Danmark. Hans mest populære sange var “Dronningen”, “Se mig nu” og “Dans med mig”. Gulddreng var også en stor succes på streamingtjenesten Spotify, hvor han nåede mere end 80 millioner streams.

Gulddrengs succes var et øjeblikkeligt fænomen i Danmark. Hans musik blev rost for sin umiddelbare appel og for at være et friskt pust til den danske popscene. Gulddreng blev også kritiseret for sit selvoptagede image og for at bidrage til en fordummende popkultur.

Ebert afslørede, at han var manden bag Gulddreng-projektet, i 2018. Han udgav sit debutalbum i eget navn, “Farvel”, samme år. Albummet var en blanding af pop, rock og elektronisk musik.

I dag er Ebert stadig aktiv som musiker og radiovært. Han er vært på DR P3’s program “Dagens mand”. Han har også udgivet flere singler i eget navn, herunder “Bare et spil”, “Hvis du vil” og “Sådan er det”.

Ebert er blevet rost for sin musikalske talent og sin evne til at skabe catchy popmelodier. Han er også blevet kritiseret for sit selvoptagede image og for at bidrage til en fordummende popkultur.

Uanset hvad man synes om ham, er det klart, at Malte Ebert er en af de mest succesfulde danske musikere i nyere tid.

Spørgsmål og svar om Malte Ebert

Q: Hvorfor valgte du kunstnernavnet Gulddreng?

A: Jeg ville skabe et kunstnernavn, der var catchy og let at huske. Jeg ville også have et navn, der var lidt sjovt og ironisk. Derfor valgte jeg “Gulddreng”.

Q: Hvad var inspirationen bag din musik?

A: Jeg er inspireret af en bred vifte af musik, herunder pop, rock og elektronisk musik. Jeg er også inspireret af den danske kultur og hverdagslivet.

Q: Hvad er dit bedste råd til unge musikere?

A: Vær dig selv og vær ikke bange for at være anderledes. Hvis du brænder for din musik, vil det vises.

Q: Hvad er dine fremtidsplaner?

A: Jeg vil fortsætte med at lave musik og spille koncerter. Jeg vil også prøve mig selv i nye genrer og udtryksformer.

Skriv en kommentar