Andreas Odbjerg

Andreas Odbjerg er en dansk sanger og sangskriver, født den 5. december 1987 ( 36 år ) i Odense. Han har skrevet sange med forskellige kunstnere, herunder Malte Ebert, Lord Siva/Vera og Ankerstjerne. En af hans mest succesfulde sange er “Paris”, der har opnået dobbelt platin-certificering og toppede som nummer et på den danske singlehitliste. I 2020 modtog Andreas Odbjerg og de andre sangskrivere og producere bag “Paris” Carl Prisen for “årets mest spillede sang”.

Andreas Odbjerg startede sin musikkarriere ved at deltage i talentshowet X Factor i 2009, men han kom ikke videre til liveshowene. Han forsøgte igen i talentshowet The Voice i 2012, hvor han opnåede en samlet andenplads. Efterfølgende fik han en pladekontrakt og begyndte at studere sangskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium.

I 2018 udgav Andreas Odbjerg sin første single under sit eget navn, “Icemoneyassbitch”. Han har også udgivet sange som “Annet Linnet” og “Dét helt okay”. I 2019 udgav han singlen “Føler mig selv 100”, som var den første single fra EP’en “Lance Armstrong”, udgivet den 2. oktober 2020. Han udgav desuden debutalbummet “Hjem Fra Fabrikken” den 3. marts 2022. Der udover har han haft success med følgende numre:

 • Hjem fra fabrikken (2022)
 • I morgen er der også en dag (2022)
 • Stor mand (2021)
 • Føler mig selv 100 (2019)
 • Penge ind penge ud (2020)
 • Hvad skal verden med sådan en som mig? (2020)
 • Smugryger (2021)
 • Jeg ka’ rigtig godt li’ dig (2022)
 • Dét helt okay (2018)

Andreas Odbjerg har også været involveret i tv-produktioner. Han stod bag titelsangen “God jul” til TV2’s julekalender “Kometernes jul”. Sangen blev streamet over 2 millioner gange på Spotify i løbet af december 2021.

Andreas Odbjergs vej til succes har ikke været let. Han har oplevet modgang og udfordringer undervejs, herunder at blive smidt ud af gymnasiet og starte på flere uddannelser, som han senere droppede ud af. Han har også været hjemløs i perioder og haft økonomiske vanskeligheder. Trods disse udfordringer har musik altid været det, der føltes rigtigt for ham.

Andreas Odbjergs “Kometernes julesang”

I 2022 udgav Andreas Odbjerg julesangen “Kometernes julesang”. Sangen blev en stor succes og toppede den danske hitliste i december.

“Kometernes julesang” er en moderne julesang med en catchy melodi og en optimistisk tekst. Sangen handler om at nyde julen og være sammen med dem, man holder af.

Odbjerg har sagt, at han blev inspireret til at skrive sangen af sin egen barndom. Han husker, hvordan han og hans familie altid sang sammen i juledagene.

“Kometernes julesang” er blevet en ny juleklassiker, og den bliver sandsynligvis sunget i mange år fremover.

Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige ting om Odbjergs “Kometernes julesang”:

 • Sangen toppede den danske hitliste i december 2022.
 • Den blev nomineret til en Danish Music Award for “Årets julesang”.
 • Den er blevet oversat til flere sprog, herunder engelsk, tysk og svensk.
 • Den er blevet spillet flittigt på radio og streamingtjenester i hele verden.

Odbjergs “Kometernes julesang” er en af de mest populære julesange i Danmark i nyere tid. Den er en festlig og optimistisk sang, der er med til at sprede julestemning.

Andreas Odbjergs X Factor-karriere

Andreas Odbjerg deltog i X Factor i 2009, hvor han var 17 år gammel. Han imponerede dommerne med sin karismatiske personlighed og sine stærke sangstemmer. Han nåede frem til bootcamp, men blev derefter udstemt.

Odbjergs X Factor-deltagelse var en vigtig milepæl i hans musikalske karriere. Den gav ham en platform til at vise sine evner frem for et stort publikum, og den hjalp ham til at opbygge en fanskare.

Efter X Factor

Efter X Factor fortsatte Odbjerg med at arbejde på sin musikkarriere. Han udgav sit debutalbum, “Hjem fra Fabrikken”, i 2015. Albummet var en succes, og det gav ham flere hits, herunder “Hjem fra Fabrikken” og “På en eller anden måde”.

Odbjerg har siden udgivet flere albums, herunder “Føler mig selv 100” (2020) og “I morgen” (2022). Han er blevet en af Danmarks mest populære sangere, og hans musik er blevet spillet flittigt på radio og streamingtjenester.

Tilbage til X Factor

I 2023 vendte Odbjerg tilbage til X Factor som mentor. Han var med til at guide deltagerne igennem konkurrencen, og han hjalp dem med at udvikle deres talenter.

Odbjergs X Factor-karriere har været en succeshistorie. Han har gået fra at være en talentfuld teenager til at blive en af Danmarks største musikstjerner.

I dag nyder Andreas Odbjerg stor succes med sange, der topper hitlisterne, udsolgte koncerter og flere priser, herunder “Årets nye navn” og “Årets sangskriver” ved Danish Music Awards.

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvornår og hvor blev Andreas Odbjerg født?

Andreas Odbjerg blev født den 21. august 1987 i Odense, Danmark.

Hvor bor Andreas Odbjerg i dag?

Andreas Odbjerg bor i dag i Nordvest i København med sin forlovede, skuespilleren og filmproduceren Sabrina Ferguen.

Hvad er Andreas Odbjergs baggrund?

Andreas Odbjerg har en musikalsk baggrund. Han startede med at spille guitar som barn og begyndte at skrive sine egne sange i teenageårene.

Hvornår fik Andreas Odbjerg sit gennembrud?

Andreas Odbjerg fik sit gennembrud i 2020 med singlen “Føler mig selv 100”, som blev et stort hit i Danmark.

Hvad er Andreas Odbjergs mest populære sange?

Andreas Odbjergs mest populære sange er “Hjem fra fabrikken”, “I morgen er der også en dag”, “Stor mand”, “Føler mig selv 100”, “Penge ind penge ud”, “Hvad skal verden med sådan en som mig?”, “Smugryger”, “Jeg ka’ rigtig godt li’ dig”, “Annet Linnet” og “Dét helt okay”.

Hvad har Andreas Odbjerg vundet for sin musik?

Andreas Odbjerg har vundet adskillige priser for sin musik, herunder to Carl Priser for “Årets sang” i 2020 og 2022.

Hvad er Andreas Odbjergs musikalske stil?

Andreas Odbjergs musikalske stil er ofte karakteriseret ved sine stærke melodier, personlige tekster og humor.

Hvad er Andreas Odbjergs fremtidsplaner?

Andreas Odbjerg har udgivet et album i 2022, og han er i øjeblikket på turné i Danmark. Han har også planer om at udgive nyt materiale i fremtiden.

hvor høj er Andreas Odbjerg?

Andreas Odbjerg er 184 cm høj. Han har selv sagt, at han er en “lang ranglet fætter”.
Odbjergs højde er blevet bemærket flere gange i medierne. I 2023, da han var mentor i X Factor, stod han ved siden af den over to meter høje Tobias Rahim, og de to så meget forskellige ud i højden.
Odbjergs højde har dog aldrig været et problem for ham. Han er en populær sanger og sangskriver, og han er kendt for sin karismatiske personlighed og sine stærke sangstemmer.

Skriv en kommentar