Kesi

Kesi – den danske rapper, der er blevet global

Kesi, med det borgerlige navn Oliver Kesi Chambuso, er en dansk rapper, der er født og opvokset på Nørrebro d. 7. September 1992 ( 31 år ). Han er en af de mest succesfulde danske rappere i nyere tid, med et internationalt publikum.

Han begyndte at lave musik som teenager og udgav sin første EP, “Kesi”, i 2012. Han fik sit gennembrud med singlen “Tidligt op, sent i seng”, der blev et nummer-et-hit i Danmark.

Kesi har siden udgivet fem albums, alle med stor succes. Hans seneste album, “Gemini”, blev udgivet i 2022 og indeholder hits som “Før du går”, “Ingen kæreste” og “Hver gang du ser mig”.

Han har turneret i hele verden og har spillet på store festivaler som Coachella og Lollapalooza. Han har også vundet en lang række priser, herunder fem Danish Music Awards og en P3 Guld-pris.

Han er kendt for sin unikke lyd, der er en blanding af dansk rap, hiphop og R&B. Han er også kendt for sine personlige tekster, der ofte handler om kærlighed, tab og identitet.

Kesi er en af de mest succesfulde og indflydelsesrige danske musikere i nyere tid. Han har banet vejen for andre danske rappere til at opnå international succes.

Hans tidlige liv og karriere

Han blev født og er opvokset på Nørrebro, Danmark. Han begyndte at lave musik som teenager og udgav sin første EP, “Kesi”, i 2012. EP’en fik en god modtagelse, og han blev hurtigt en populær figur på den danske rapscene.

Kesi fik sit store gennembrud i 2014 med singlen “Tidligt op, sent i seng”. Sangen blev et nummer-et-hit i Danmark og blev en af de mest spillede sange i 2014.

Kesi fulgte op på sit gennembrud med flere succesrige singler og albums. Hans andet album, “Den gode hånd”, blev udgivet i 2015 og indeholdt hits som “Du er så smuk” og “Tænker kun på dig”.

Hans tredje album, “Sidste gang”, blev udgivet i 2017 og indeholdt hits som “Hvem kan sige” og “Giv mig et hint”.

Kesi har også haft stor succes internationalt. Han har turneret i hele verden og har spillet på store festivaler som Coachella og Lollapalooza.

Kesis indflydelse

Kesi er en af de mest succesfulde og indflydelsesrige danske musikere i nyere tid. Han har banet vejen for andre danske rappere til at opnå international succes.

Han er også kendt for sit sociale engagement. Han er en aktiv fortaler for sociale forandringer og har støttet en række velgørende organisationer Blandt andre.


Kesi har arbejdet sammen med en lang række danske og internationale kunstnere

Han er en af Danmarks mest populære rappere, og han har arbejdet sammen med en lang række danske og internationale kunstnere. Han er især kendt for sine samarbejder med Gilli og Benny Jamz, som han har dannet gruppen B.O.C. med. Sammen har de udgivet en række hits, herunder “Ibiza”, “Kom Over” og “Følelsen”.

Han har også arbejdet sammen med en række andre danske kunstnere, herunder Medina, Lukas Graham og Suspekt. Han har også samarbejdet med internationale kunstnere, herunder Wizkid, Mø og Tory Lanez.

Kesis samarbejder er med til at udvide hans musikalske horisont og give hans musik et nyt og friskt udtryk.

Her er et overblik over nogle af Kesis mest prominente samarbejdspartnere:

  • Danske kunstnere: Gilli, Benny Jamz, Medina, Lukas Graham, Suspekt, Christopher, Chief 1, Sivas, Kidd, Freja Beha Erichsen
  • Internationale kunstnere: Wizkid, Mø, Tory Lanez, Kranium, Stefflon Don, Ty Dolla $ign, Sean Paul

Kesi er en alsidig kunstner, der er åben for at arbejde sammen med forskellige mennesker. Dette er med til at gøre hans musik spændende og nyskabende.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er Kesis fulde navn?

Hans fulde navn er Kesi Bjørklid.

Hvor er Kesi født og opvokset?

Han er født og opvokset i Århus, Danmark.

Hvornår fik Kesi sit gennembrud?

Han fik sit gennembrud i 2014 med singlen “Tidligt op, sent i seng”.

Hvor mange albums har Kesi udgivet?

Han har udgivet fem albums:
Bomber Over Centrum (2012)
Ung Hertug (2013)
Barn Af Byen (2015)
BO4L (2020)
30 Somre (2023)

Hvad er Kesis største hit?

Kesi har haft mange store hits, men hans største hit er “Tidligt op, sent i seng”.

Hvor mange priser har Kesi vundet?

Han har vundet en lang række priser, herunder fem Danish Music Awards og en P3 Guld-pris.

Skriv en kommentar