Jan Elhøj En Multitalentet Underholdningsfigur

Baggrund

Opvækst i Sorgenfri

Jan Elhøj blev født den 27. december 1971 i Gentofte, og han voksede op i Sorgenfri. Han havde en barndom præget af en fraværende far, som han aldrig havde kontakt til, da faren døde, da Elhøj var 18 år gammel. Trods dette udviklede Elhøj tidligt en interesse for graffiti og musik.

I sin ungdom var Elhøj involveret i graffiti-miljøet og begik endda indbrud. Efter afslutningen af 9. klasse påbegyndte han handelsskolens etårige grundkursus. Efter endt skolegang arbejdede han i supermarkedet Irma og begyndte at udforske sine musikalske interesser ved at producere musik og starte et magasin ved navn Angry Ass. Han havde også småjobs, herunder som skolevikar, før han for alvor kastede sig ind i underholdningsbranchen.

Karriere

Satireduo med Anders Christian Hansen

Jan Elhøj indledte sin karriere i underholdningsbranchen ved at danne en satireduo med Anders Christian Hansen. Sammen leverede de satiriske bidrag til ungdomsprogrammer og samarbejdede blandt andet med ZTV og Danish Dance Chart.

Banjos Likørstue og Torsdag i 2’eren

I 2001 indledte Jan Elhøj et frugtbart samarbejde med Simon Jul Jørgensen, hvilket resulterede i det populære satireprogram “Banjos Likørstue”. Programmet begyndte som radiosatire og blev senere overført til fjernsynet på DR2, hvor det hurtigt blev en af kanalens mest populære serier. Samarbejdet fortsatte med serien “Torsdag i 2’eren”, hvor Elhøj spillede forskellige karakterer og bidrog til programmets succes.

Tv-værtsroller og underholdningsprogrammer

Jan Elhøj har desuden haft flere værtsroller i forskellige underholdningsprogrammer. Han har blandt andet været vært på Zulu Bingo, Rockerne og Sommerprogrammet på TV2 Zulu. Derudover har han bidraget med stemmer til børneprogrammer som Ozzy & Drix.

Forfatterskab og rejseprogrammer

Som forfatter har Jan Elhøj udgivet flere bøger i Abandoned-serien i samarbejde med Morten Kirckhoff. Disse bøger udforsker forladte steder over hele verden. Derudover har Elhøj medvirket i rejseprogrammet Nul stjerner, hvor han udforsker verden sammen med rejsemakkeren Morten Kirckhoff.

Dumt og Farligt og radioprogrammet Bæltestedet

Jan Elhøj har også medvirket i tv-programmet “Dumt og Farligt” på TV2 Zulu, hvor han sammen med Lasse Spang Olsen udførte dumme og farlige eksperimenter. Han har desuden været vært på radioprogrammet “Bæltestedet” på Radio24syv sammen med sin gamle kollega Simon Jul Jørgensen.

Bibliografi

Jan Elhøj har udgivet flere bøger, der spænder over forskellige emner:

 • Abandoned-serien: I samarbejde med Morten Kirckhoff har Jan Elhøj udgivet flere bind i Abandoned-serien. Disse bøger udforsker forladte steder over hele verden og præsenterer fotografier og historier fra disse fascinerende steder.
 • Jan på Sporet: Udover Abandoned-serien har Jan Elhøj udgivet bogen “Jan på Sporet”, hvor han deler sine oplevelser og erfaringer fra sine rejser og eventyr. Bogen giver læserne et indblik i Elhøjs personlige rejseoplevelser og opdagelser.

Hæder og Filmografi

Hæder

Jan Elhøj har opnået anerkendelse og hæder i forskellige former:

 • Prisvindende kortfilm og online spil: Han har modtaget anerkendelse for sit arbejde, herunder prisvindende kortfilm og online spil.

Filmografi

Jan Elhøj har medvirket i en række tv-programmer og film:

 • Diverse tv-programmer: Han har medvirket i forskellige tv-programmer, herunder satiriske serier, underholdningsprogrammer og børneprogrammer.
 • Film: Udover tv-programmer har Jan Elhøj også haft roller i film, hvor han har bidraget med sit skuespiltalent og stemme til karakterer.

Diskografi og Radio

Musikprojekter

Jan Elhøj har været involveret i forskellige musikprojekter gennem årene:

 • Angry Ass: Han var en del af satireduoen Angry Ass sammen med Anders Christian Hansen.
 • Los Umbrellos: Han bidrog til konceptudvikling, produktion og arrangement af sangen “No Tengo Dinero” med bandet Los Umbrellos.

Radioværtsroller

Jan Elhøj har også haft forskellige roller som radiovært:

 • Bæltestedet: Han var vært på radioprogrammet “Bæltestedet” på Radio24syv sammen med Simon Jul Jørgensen. Programmet dækkede en bred vifte af emner og underholdning, og Elhøj bidrog med sin karakteristiske stil og humor.

Andre aktiviteter og Interessante fakta

Engagement i ungdomskriminalitet

 • Ungdomsår præget af kriminalitet: Jan Elhøj har åbent talt om sit engagement i ungdomskriminalitet, herunder graffiti og indbrud, som prægede hans tidlige år.

Udvikling af børnetøj og foredrag om ungdomskriminalitet

 • Udvikling af børnetøj: Han har været involveret i udviklingen af børnetøj under navnet LilleGuf, hvor han har designet og produceret forskellige styles.
 • Foredrag om ungdomskriminalitet: Jan Elhøj har også holdt foredrag om emnet ungdomskriminalitet, baseret på interviews med tidligere og nuværende kriminelle. Disse foredrag giver et unikt indblik i kriminel adfærd og dens konsekvenser.

Referencer og Eksterne henvisninger

For yderligere information om Jan Elhøj og hans karriere kan følgende kilder være nyttige:

 • Artikler og interviews:
 • Mette Lützhøft (30. april 2016). “Jan Elhøj: »Jeg har nok et skaffergen. At gå ud og finde føden, som mænd har gjort det siden stenalderen«”. Politiken.
 • Esben Skrumsager (28. august 2012). “Jan Elhøj jager spøgelseshuse: Den ultimative vennetest”. B.T.
 • Camilla Delbing (22. marts 2003). “Sjollerdrengen”. Berlingske.
 • Officielle hjemmesider:
 • Jan Elhøj’s officielle hjemmeside
 • Forladte Steder

Disse kilder giver et indblik i Elhøjs liv, karriere og forskellige projekter gennem artikler, interviews og officielle hjemmesider.

Skriv en kommentar