Canon 5B00 fejl

Hvis du ejer en Canon printer, er du muligvis stødt på fejlen “5B00”. Dette er en almindelig fejl, der vises på Canon printere, når printerens blæk absorberende pude er fyldt op. Når dette sker, kan printeren ikke længere udskrive og viser en fejlmeddelelse på skærmen.

Hvad forårsager fejlen 5B00?

Fejlen 5B00 skyldes normalt, at blæk absorberende puden i din Canon printer er fyldt op med blæk. Denne pude er ansvarlig for at absorbere overskydende blæk, der frigives under printprocessen. Når puden er fyldt op, kan det føre til blækspild, hvilket kan beskadige printeren.

Hvordan kan du løse fejlen 5B00?

Løsningen på fejl 5B00 afhænger af din printermodel. Her er nogle trin, du kan følge:

 1. Nulstil printeren Først og fremmest kan du prøve at nulstille printeren. Du kan gøre dette ved at slukke printeren og fjerne strømstikket i et par minutter. Sæt derefter stikket i igen og tænd printeren. Hvis denne metode virker, vil printeren genstarte og nulstille fejlen. læs hvordan i bunden af indlægget.
 2. Udskift blæk absorberende pude Hvis nulstilling af printeren ikke fungerer, kan det være nødvendigt at udskifte den blæk absorberende pude. Dette kræver normalt professionel service, da det involverer adskillelse af printeren og er ikke altid den mest omkostningseffektive løsning.
 3. Brug en softwareopdatering Nogle Canon printere kan løse fejlen 5B00 ved hjælp af en softwareopdatering. Besøg Canons hjemmeside og se efter den nyeste softwareopdatering for din printermodel.
 4. Kontakt Canon support Hvis ingen af ovenstående løsninger fungerer, kan du kontakte Canon support. De kan hjælpe dig med at løse problemet eller sende dig videre til en autoriseret Canon reparatør.

Konklusion

Fejl 5B00 er en almindelig fejl på Canon printere, men det kan løses ved hjælp af ovenstående trin. Først og fremmest, prøv at nulstille printeren og se, om det løser problemet. Hvis ikke, kan du overveje at udskifte den blæk absorberende pude eller opdatere din printersoftware. Og husk, Canon support er altid der for at hjælpe dig.

Guide til nulstillign af blækpude

 1. Sæt printeren i “service mode”
  1.1. sluk printeren.
  1.2. Hold stop/annuller knappen nede.
  1.3. Tryk og hold tænd knappen til at der kommer lys i strøm indikatoren.
  1.4. Slip og tryk fem gange på stop/annuller knappen.
 2. vent på at printeren er startet helt op (strøm indikatoren lyser konstant)
 3. Tryk fem gange på stop/annuller knappen efterfulgt af tænd/sluk knappen.
 4. Genstart printeren, og du skulle være klar til at printe igen.

Skriv en kommentar