Kasper Hjulmand

Kasper Hjulmand er en dansk fodboldtræner og tidligere professionel fodboldspiller, der er bedst kendt for sit arbejde som cheftræner for det danske herrelandshold. Han blev født den 9. april 1972 i Hjerm, Danmark.

Hjulmand startede sin karriere som fodboldspiller og spillede som midtbanespiller for flere danske klubber, herunder AB, Lyngby BK og FC København. Han spillede også i den schweiziske liga for FC Zürich og FC Basel. Desværre blev hans spillerkarriere afbrudt på grund af en alvorlig skade.

Efter sin skadesperiode besluttede Hjulmand at fokusere på trænergerningen. Han begyndte sin trænerkarriere som assistenttræner for FC Nordsjælland i 2006. Under hans tid som assistenttræner bidrog han til klubbens succes og var med til at sikre dem deres første danske mesterskab i 2012.

I 2013 blev Hjulmand udnævnt til cheftræner for FC Nordsjælland. Han fortsatte med at lede holdet til gode resultater både nationalt og internationalt. Hans evne til at udvikle unge talenter og implementere en offensiv spillestil gjorde ham populær blandt fodboldfans og eksperter.

I 2014 tog Hjulmand næste skridt i sin trænerkarriere og blev ansat som cheftræner for den tyske klub FSV Mainz 05. Han arbejdede hårdt for at tilpasse sig det tyske fodboldmiljø og opnåede moderate resultater med holdet.

I 2020 blev Hjulmand valgt som den nye cheftræner for det danske herrelandshold efter Åge Hareide. Under Hjulmands ledelse oplevede landsholdet en stærk præstation ved UEFA EURO 2020. På trods af en dramatisk start med Christian Eriksens sammenbrud på banen formåede holdet at komme sig og nå semifinalen i turneringen.

Kasper Hjulmand har vundet anerkendelse for sin evne til at motivere spillere. Hans taktiske kompetence og hans fokus på at skabe en offensiv spillestil. Han er blevet anset som en af de mest lovende trænere i dansk fodbold og nyder stor respekt både i Danmark og internationalt.

Udover sit arbejde som træner er Hjulmand også kendt for sit sociale engagement. Han har været involveret i flere velgørende initiativer og har stået op imod racisme og diskrimination inden for fodboldverdenen.

Kasper Hjulmand fortsætter med at forme dansk fodbold med sin visionære tilgang og ambitioner om succes på både klub og landsholdsniveau. Han er en inspirerende figur for både unge fodboldspillere og trænere og forventes at have en lys fremtid inden for fodboldverdenen.

Skriv en kommentar