Har du en printer med en sort og en tre farve blækpatron, så sidder dysserne som regel i selve patronen og så er det blot at skifte den tørre blækpatron ud hvis det ikke hjælper at køre et rense program.
Har du derimod en printer med fire eller flere blækpatroner, så sidder dyserne som regel i et separat skrivehoved.
I nogle printere med separate blækpatroner er det muligt at pille printhovedet ud og rense det manuelt så man slipper for at poste en masse blæk igennem ved at køre rense program efter rense program. Mange printere har også en tæller der holder øje med hvor meget blæk der igennem tiden er blevet brugt på rensning af dyser eller på anden vis ikke er landet på et stykke papir som normalt, som gør at printeren kan finde på at blokkere og ikke fungere længere for at undgå at blækspildet løber over, som så i nogle tilfælde også kan nulstilles, Brother har f.eks. deres “fejl 46 kan ikke rense” det er som regel ikke noget problem at nulstille blækspildstælleren hvis det kan lade sig gøre da tælleren bliver fyldt igennem længere tid så blækspildet enten når at fordampe eller tørre ind til en klistret kage inden den melder fyldt.
Har du en printer 2 blækpatroner og du ved at du ikke skal printe i en længere periode kan du tage patronerne ud og lægge dem i en lufttæt post så de ikke så let tørrer ud.
3 gode råd
- Print jævnligt. Helst en gang om ugen, det behøver ikke at være meget bare så blækket ikke står stille og tørrer ud
- Hvis du skal genopfylde dine blækpatroner er det bedst ikke at printe dem helt tomme da dysserne risikerer at blive brændt af, så blækket enten ikke vil løbe igennem eller ikke blive skudt rigtigt afsted.
- Sæt ALDRIG tape eller andet hen over dysserne da lim fra tapen eller andet stopper dysserne til. Hvis du vil opbevare dine patroner fordi du ved at du ikke skal bruge i et stykke tid, så lig dem i en lufttæt pose F.eks. en frysepose og bind en knude på.
Dejligt indlæg, jeg har delt det med mine venner.