Sådan printer du med genopfyldte eller kompatible Canon patroner

Hvorfor siger printeren at mine nye patroner er tomme

På Canon’s eller rettere på næsten alle blækpatroner sidder der en lille chip. Chippen fortæller printeren hvilken patron det er og hvor meget blæk der er tilbage. Det er ikke alle canon patroner der kan nulstilles, men Canon’s printere kan tvinges til at printe selvom den hårdnakket påstår at der ikke er mere blæk.

Hvordan får jeg min canon patroner til at udskrive igen

Hvis din printer ikke engang vil spytte papir ud når du Beder den om at udskrive, er det tegn på at printeren er overbevist om at der ikke er mere blæk i patronerne. For at snyde printeren og printe videre kan du holde stop/fortsæt knappen nede i 10-15 sekunder. Hvis din printer har en advarselslampe med et lille lyn ud for, burde den slukke. Patronerne vil stadig melde at de er tomme, men printeren vil printe igen.

Tips til at få dine Canon patroner til at holde længere

 • Print jævnlig
  genopfyldte og kompatible patroner har en tendens til at tørre hurtigere ud end original, så print helst en gang om ugen, f.eks. lav en ugeplan hver søndag, så burde dyserne ikke stoppe til.
 • Print ikke dine patroner helt tomme
  Hvis du vil genopfylde dine printerpatroner flere gange, er det ikke godt at tømme dem helt. Hvis du printer uden blæk i patronerne risikerer du at brænde dysserne af, hvilket resulterer i at de enten lukker helt til eller skriver sløret.
 • Opbevaring
  Er du typen der printer sjældnere og derfor tager patronerne ud af printeren, må du aldrig bruge tape for at holde dine patroner lufttæt pakket ind. Tapen afsætter limrester i dyserne og kan gøre det umuligt at få dem til at fungere igen.
 • Udskriv i kladekvalitet
  Skal du bare printe til dig selv, er der ingen grund til at printer i højeste kvalitet. Hvis du udskriver i kladekvalitet holder dine printerpatroner 2-3 gange længere.

Opsummering

Det kan altså sagtens lade sig gøre at spare penge ved at bruge genopfyldte eller kompatible Canon printerpatroner. Man skal bare i de tilfælde hvor de ikke kan nulstilles, selv holde øje med om der kommer noget på papiret når man printer. Og selv bedømme om blækpatronerne er tomme eller tørret ud hvis ikke.