Køb af ny printer

Ved køb af ny printer, skal du først og fremmest overveje dit printbehov, da dette vil hjælpe dig med at vælge den rigtige type printer til dine behov og undgå unødvendige omkostninger. Her er nogle retningslinjer, du kan følge:

Dit printer behov:

  1. Lille printbehov: Hvis du kun printer to-tre gange om året kan du risikere at dine blækpatroner tørrer ud hvis du køber en blækprinter, derfor kan en lille laserprinter være en fordel da den kan stå ubrugt i flere år og så printe pænt fra start når man tager den ibrug igen.
  2. Normalt printbehov: Hvis du printer regelmæssigt, kan en inkjet- eller laserprinter med flere funktioner være en god mulighed. Disse printere kan printe, scanne og kopiere, og mange modeller har også trådløse muligheder for nem tilslutning til dit netværk.
  3. Stort printbehov: Hvis du printer meget, kan du overveje en professionel inkjet- eller laserprinter, der kan håndtere større printopgaver. Disse printere er ofte mere holdbare og har højere hastigheder og større papirkapacitet end en standard printer.

Udover dit printbehov er der også andre faktorer, du kan overveje, når du skal købe en printer, såsom:

Hvad skal du printe:

  • Blæk eller toner: Inkjetprintere bruger blæk, mens laser og ledprintere bruger toner. Blækprintere er ofte billigere i indkøb, mens laser og ledprintere er mere effektive i forhold til at printe store mængder. Hvis du vil printe billeder på fotopapir skal du vælge en blækprinter
  • Pris: Priserne på printere varierer meget, så det er vigtigt at vælge en printer, der passer til dit budget.
  • Kvalitet: Kvaliteten af en printer hænger ofte sammen med prisen, men ikke som dengang det var nyt at en printer var allemands eje. hvor en billig printer var lig dyr drift og omvendt. Kvaliteten af dine udskrifter afhænger af printeropløsningen og kvaliteten af blæk eller toner. Hvis du har brug for høj kvalitet, skal du vælge en printer med høj opløsning og kvalitetsblæk eller -toner.
  • Skal du printe billeder er det en blækprinter du skal vælge. Laserprintere kan som udgangspunkt ikke printe på på fotopapir.
  • Tilslutning: Overvej om du vil have en printer, der kan tilsluttes til dit netværk via Wi-Fi eller Ethernet. Eller om du vil have en printer, der kan tilsluttes direkte til din computer via USB. Det kan være praktisk med en trådløs printer, så man ikke behøver at side lige op og ned af den for at printe. Men trådløse printerforbindelser og ofte ustabile iforhold til USB.
  • Udskiftning af blæk/toner: Overvej også, hvor nemt det er at udskifte blæk eller tonerpatroner, da dette kan påvirke dine omkostninger og tid til vedligeholdelse.

Ved at overveje dine behov og disse faktorer kan du finde den bedste printer til dine krav og budget ved køb af ny printer.

Skriv en kommentar